Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

jueves, 22 de octubre de 2009

Cine: "Cos Mortal" Recomendadisimaaaa!!!




Per a mi “Cos Mortal” es, sense dubtes, una pel·lícula de detalls, d'emocions i de sensacions, d'eixes que et fan pensar i produeixen a la pell la tendra impressió de sentir i ser conscients de lo bo i lo mal de cada pas que recorreguem, durant els quals, en ocasions, passem per alt eixes coses petites, coses que arriben a perdurar i altes que son passatgeres, allò que tal volta siga lo mes especial d'aquest camí.

Per a mi, es una mostra clara d'homenatge als detalls, a les coses que passen sense pena ni glòria. Un homenatge als carrers, a lo tradicional, a les passions que perduren durant tot el film. A la pilota valenciana, a la dacsa,a la llum de la nit de València, als cafès del migdia que et fan parar de la monotonia del treball, al punt de vista d'aquell que observa d'arrere la barra o del que passeja a 6 km/hora mirant un carrer que deu haver sigut testimoni de tantes coses. Es un cant a lo tradicional, al accent "de poble", al pimentó adobat amb sal grossa i oli d'oliva, al cristall groc dels gots, als tapets de ganchillo, a les entrades de la escala que es pinten mitat en mate, mitat en brillo i que nomes queden interrompudes per un fil de plàstic que es fa servir per obrir la porta al que espera pujar a la nostra casa. Es testimoni de les passions. Passions als poetes com Estellés, passions als records, a l'esport, als amics, a aquell colom que pinten amb blau cian amb tota la delicadesa de la que l’oncle disposa. Es testimoni de lo casual, del desconcert, de la ràbia, de l'amor i de la mort.

D'eixa mort que sòls existeix quan existeix la vida. D'una mort que, en ocasions, arriba sense trucar a la porta i que pot arribar just en el moment en el que anaves a menjar-te uns pimentons rojos adobats amb sal grossa i oli d'oliva...


2 comentarios:

Carles Chiner dijo...

Moltes gràcies, amics, pel vostre suport. Ens alegra que hàgeu gaudit de la pel·li.

un abraç

Carles i Antoni

Carles Chiner dijo...

De nou gràcies pels teus comentaris, Isabel. Veig que has trobat el nostre blog del grup Homefòssil. Com hauràs vist, el tenim una mica (bastant) descuidat. De fet, feia almenys un any que no entrava, així que trobar el teu missatge ha estat pura casualitat.

Ens va alegrar molt llegir la teua visió de la pel·li i les coses que et va suggerir. Després d'una cursa de tres anys des que es va escriure el guió fins que hem aconseguit que la gent comence a vore-la, és satisfactori trobar que allò que volíem contar arriba a la gent i que la fa pensar.

Quant a la teua interpretació personal... doncs em sembla molt bé! No està molt allunyada del que ens passava pel cap quan vam gestar la història.

Un abraçot